Ontmoetingsdag ‘Teacher Leadership’ trekt 280 deelnemers #Exploretogether

July 1, 2024

Arno Boonants

#EDUXL #lerarenopleiden #verbinden #passievhonderwijs #doener #innovatie

De Ontmoetingsdag rond ‘Teacher Leadership’, georganiseerd door de lerarenopleidingen van de Erasmushogeschool Brussel (EhB) en de Vrije Universiteit Brussel (VUB), trok maar liefst 280 deelnemers. Studenten, schoolleiders en leerkrachten kwamen op 14 juni 2024 samen in de Hageltoren/Tour à Plomb in hartje Brussel. Dit gezamenlijke evenement werd mede mogelijk gemaakt door de Universitaire Associatie Brussel (UAB).

Dit jaar stond de Ontmoetingsdag in het teken van ‘teacher leadership’, met als slogan ‘Iedereen een leider’ en onder de hashtag #exploretogether. Het evenement bood een platform voor student-leerkrachten, leerkrachten, schoolleiders en lerarenopleiders om ideeën en praktijkonderzoeken uit te wisselen.


Student-leerkrachten begeleidden de deelnemers tijdens leerwandelingen naar verschillende locaties in Brussel. Diverse onderwijspartners, waaronder Nederlandstalig Onderwijs Brussel, Basisschool de Zennestraal, Basisschool de Kleurdoos, Muntpunt, Art ét Metiérs OKAN, Buurthuis Bonnevie, Keerpunt Freinetscholen Molenbeek, Rosa Vzw en Anneessens – Funck, openden hun deuren voor presentaties en informele gesprekken.


Na de wandelingen werden de gesprekken voortgezet bij de Stoefmuur en op de Onderwijsmarkt. De Stoefmuur bood student-leerkrachten een plek om hun cv’s te presenteren, terwijl de Onderwijsmarkt schoolleiders de kans gaf om hun schoolprojecten te laten schitteren.

De volgende Ontmoetingsdag zal in juni 2025 plaatsvinden. Houd de communicatiekanalen van EhB, VUB en UAB in de gaten voor meer informatie.

Fotoreportage van de dag is hieronder te vinden.

20240617_VUB_OntmoetingsdagVoorLerarenopleidingen_ByThierryGeenen0059