Inspiratiedag UAB 2022

May 25, 2022

Arno Boonants

#EDUXL #lerarenopleiden #verbinden #passievhonderwijs #doener #innovatie

Op zaterdag 7 mei kwamen een 70-tal leerkrachten, directies, onderzoekers en werknemers uit het hoger onderwijs samen in de EhB campus Kanal om een namiddag inspiratie van collega’s op te doen met aansluitend de uitreiking van ‘De meest inspirerende school van Brussel’ (samen met Bruzzket).


De namiddag ging van start met een bezoek aan het Wonderlab, de kleuterklas van de toekomst, ingericht door EhB. Nadien volgden enkele interessante sessies door onderzoekers van zowel VUB als EhB in de AULA. Onder andere Dimo Kavadias & Arzu Yentür (DEBEST), Els Consuegra (VUB) en een aantal inspirerende scholen gaven hun kijk op hoe zij onderwijs invullen in Brussel. (klik op de afbeelding voor het programma). De presentaties van alle sessies zijn terug te vinden via deze link.


De inspiratiedag sloot af met de prijsuitreiking voor ‘De meest inspirerende school van Brussel’. Drie scholen kwamen hiervoor in aanmerking, nl. het Lutgardiscollege te Oudergem, het GO!-atheneum Koekelberg en de Prinses Juliana school. De eerste twee scholen gingen aan de haal met een cheque ter waarde van €1500 om hun inspirerende werking verder uit te breiden, waarbij de laatste school aan de haal ging met een cheque van €2000 omdat zij de meeste stemmen behaalden via de pagina van Bruzzket.


De UAB blikt tevreden terug op de afgelopen wedstrijd en inspiratiedag en kijkt volop uit naar de editie van volgend jaar. Een aantal sfeerbeelden van de dag zijn via onderstaande Flickr pagina terug te vinden. Tot volgend jaar op een volgende editie!

220507_EDU XL_Inspiratiedag_ByThierryGeenen0001