Uitwisselen van (keuze)vakken tussen VUB en EhB

U bent docent aan VUB of EhB en wil studenten binnen uw opleiding extra mogelijkheden geven om zich te verdiepen in vakken die hun interesses prikkelen? Om onze studenten optimaal voor te bereiden op de arbeidsmarkt moeten ze beschikken over zowel theoretische als praktische competenties. Dat kan o.a. door een samenwerking aan te gaan met de partnerinstelling! 

 Het is mogelijk om als VUB- of EhB-opleiding één of meerdere (keuze)vakken uit een opleiding van de partnerinstelling op te nemen in het curriculum van de eigen opleiding. Zo verbreedt het eigen curriculum en breidt het aanbod voor de studenten uit. 

Deze samenwerking is mogelijk op basis van een reeds bestaande samenwerkingsovereenkomst over het uitwisselen van (keuze)vakken tussen VUB en EhB. 

Verschillende opleidingen hebben momenteel een succesvolle samenwerking. Een concreet voorbeeld is deze tussen de Professionele Bachelor Communicatie aan EhB en het Schakelprogramma van de opleiding Communicatiewetenschappen aan VUB. 

 

 

Hoe uw opleiding hier concreet aan begint en waarmee u rekening moet houden, hebben we voor u reeds verzameld in een handig draaiboek

Daarnaast kan u ook onderstaand kort webinar bekijken. 

DOWNLOAD HIER
DE HANDLEIDING

Zespenningenstraat 70 (1ste verdieping) – 1000 Brussel – associatie@vub.be
© 2021 – Universitaire Associatie Brussel